acutor

Wat zijn de taken van een curator?

Wat zijn de taken van een curator?

Als je een bedrijf hebt wil je natuurlijk dat alles goed loopt en dat je lang door kan gaan. Zo kan je veel omzet draaien en kan je op deze manier goed geld verdienen. Echter zijn er natuurlijk ook nadelen binnen een bedrijf en kan je problemen krijg. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je problemen krijgt en niet veel meer kan verkopen. Als de zaken zo slecht lopen kan het zelfs zo zijn dat je het bedrijf moet stoppen. Vaak krijg je dan een faillissement en moet je vaak veel dingen terug betalen omdat je schulden hebt. Soms kan dit teveel zijn en moet je kijken naar iemand die je kan helpen met dit probleem. Een curator is deze persoon en heeft ervaring met het helpen van je bedrijf. Zo kunnen ze praten met een schuldeiser en een betaalregeling treffen. Op deze manier zorg je ervoor dat je op een goede manier geld terug kan betalen. Ook kan je curator helpen door te kijken naar je financiële status, hierbij kijken ze naar je rekeningen en welk geld je nog hebt. Daarnaast wordt er door de curator ook gekeken hoe jij je voelt en hoe jij jezelf moet doorpakken.

Andere taken

Daarnaast heeft een curator ook andere taken en die hebben niks met geld te maken. Zo helpt de curator met het personeel en wordt alles goed afgerond, daarnaast wordt er ook onderzoek gedaan door de curator. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar fraude en andere verkeerde dingen die hebben gezorgd voor het faillissement. Ook is het van belang dat je goed kijkt naar je eigen bedrijf en of je iets ziet wat niet klopt. De curator is er om alles goed af te handelen en ervoor te zorgen dat alles ook daadwerkelijk gebeurt. Ook kan de curator de inboedel veilig stellen voor bijvoorbeeld een deurwaarder en kan dit handig zijn.

Hoe krijg je een curator

Als je bedrijf niet zo goed loopt kan je een curator inschakelen. Vaak kan je deze krijgen van de rechter en moet de curator alles goed uitzoeken binnen je bedrijf. Daarnaast moet de curator ook gecontroleerd worden om te kijken of hij dit allemaal goed aanpakt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door de rechter-commissaris. Zo wordt er gekeken of alle processen goed worden doorlopen en/of alles eerlijk gaat. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat alles goed geregeld wordt.

MEER TE WETEN KOMEN

austin-distel-wD1LRb9OeEo-unsplash

Verplichtingen

scott-graham-OQMZwNd3ThU-unsplash

Juridische

emil-kalibradov-K05Udh2LhFA-unsplash

faillissement

amy-hirschi-uwpo02K55zw-unsplash

procedures