acutor

Hulp bij een faillissement

Hulp bij een faillissement

Een faillissement is natuurlijk nooit leuk en vaak heeft dit te maken met een bedrijf. Zo wil je dat alles goed gaat met je bedrijf en wil je natuurlijk veel winst maken. Echter kunnen er problemen opduiken en kan het zijn dat je niet veel verkoopt of weinig winst maakt. Ook kunnen schulden zich opstapelen waardoor jij het niet meer ziet en is er vaak een hoge kans dat je een faillissement moet aanvragen. Zo moet je kijken naar hulp hierbij omdat het moeilijk is om een faillissement goed te regelen. Je kan bijvoorbeeld kijken naar meerdere mensen die je hier goed bij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld een curator die wordt aangeschreven door een rechter en die alles goed moet afronden. Vooral bij grote bedrijven is dit van belang omdat de schulden soms heel hoog kunnen zijn. Ook moet er rekening worden gehouden met het personeel en moet hier goed naar gekeken worden natuurlijk. Daarnaast wordt er ook gekeken naar andere dingen die van een hoog belang zijn. Ook kan je kijken naar andere dingen en moet een curator zorgen voor veel dingen binnen een bedrijf. Het is vooral van een groot belang dat alles goed kan worden afgerond zodat alles goed gaat.

Andere taken curator

Een curator zorgt ervoor dat er contact wordt gelegd met de schuldeisers. Als er geld overblijft binnen het bedrijf wordt dit ook gegeven aan de schuldeisers. Dit gaat via een betalingsregeling die de curator ook altijd moet regelen. Daarnaast kan je ook kijken naar andere taken van een curator en moet hij alles afronden met het personeel. Ook moet er goed worden gekeken naar de reden waarom het bedrijf stopt. Dit kan bijvoorbeeld fraude zijn, maar ook andere redenen zoals illegale praktijken. Ook heeft de curator informatie nodig en moet er gekeken worden naar de financiële status van het bedrijf.

Waarom niet zelf doen?

Ook kan je natuurlijk alles zelf doen, maar is het bij een groot bedrijf soms moeilijk. Snel vergeet je dingen en kan dit erge gevolgen hebben als je het niet goed afrond. Zo kan je problemen krijgen met schuldeisers en kan je zelfs voor de rechter moeten verschijnen. Dit wil je natuurlijk niet en daarom is het handig om een curator je laten helpen met dit probleem. Op deze manier weet je zeker dat alles gecontroleerd wordt en kan je op de juiste manier je bedrijf sluiten.

MEER TE WETEN KOMEN

austin-distel-wD1LRb9OeEo-unsplash

Verplichtingen

scott-graham-OQMZwNd3ThU-unsplash

Juridische

amy-hirschi-uwpo02K55zw-unsplash

procedures