acutor

Verplichtingen van een curator

Verplichtingen van een curator

Als je een bedrijf hebt wil je natuurlijk dat alles goed gaat zodat je veel geld kunt verdienen. Zo zijn er veel dingen waar je als eigenaar rekening mee moet houden zodat er ook niks verkeerd kan gaan. Toch is er de kans dat er problemen komen en dat je bepaalde dingen niet meer kunt betalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de verkoop zakt en dat je schulden gaan oplopen bij bepaalde schuldeisers. Soms zit er niks anders op dan je eigen failliet te verklaren. Op deze manier hou je er mee op, maar kan de rechter hier nog wel wat over te zeggen hebben. Zo moeten schuldeisers afbetaald worden of tenminste een klein deel en hier moet je voor zorgen. Een curator kan je hier goed bij helpen en heeft hier ook de nodige ervaring in. Zo kan de rechter jou een curator geven en kan die je helpen met het afronden van je hele bedrijf. Er zijn verschillende zaken waar gekeken naar moet worden, het belangrijkste is de afbetaling van je schuldeisers. De curator heeft daarom als verplichting om contact op te zoeken met de schuldeisers en een betaalregeling te maken. Op deze manier kan iedereen betaald worden.

Andere taken curator

Naast dat de schuldeisers betaald moeten worden zijn er ook andere dingen waar op gelet moet worden. Zo heeft je bedrijf personeel en kijkt de curator hoe hij dit kan afronden, zo kunnen mensen eventueel ontslagen worden. Daarnaast moet de curator bij je financiële gegevens komen en hierbij goed kijken naar de informatie. Ook moet de curator kijken waarom het bedrijf failliet is en kijkt goed naar eventuele fraude. Daarnaast wordt de curator gecontroleerd door de rechter om er zeker van te zijn dat alle werkzaamheden goed worden gedaan. Als alles is afgerond kan je doorgaan met je leven en kan je iets nieuws proberen.

Door gaan met je leven

Het is natuurlijk vervelend dat je bedrijf gefaald heeft en hier kan je negatief over denken. Echter moet je doorgaan met je leven en moet je vooral positief denken. Dat een bedrijf niet goed loopt kan altijd gebeuren en hier kan je soms helemaal niks aan doen. Als je er te veel problemen mee hebt kan je altijd een coach inschakelen die je hiermee kan helpen. Zo hebben ze hier meer ervaring in en kunnen ze goed helpen met bijvoorbeeld je juiste mindset. 

MEER TE WETEN KOMEN

scott-graham-OQMZwNd3ThU-unsplash

Juridische

emil-kalibradov-K05Udh2LhFA-unsplash

faillissement

amy-hirschi-uwpo02K55zw-unsplash

procedures