acutor

Juridische personen

Juridische personen

Er zijn veel redenen waarom jij iemand nodig hebt die juridisch veel ervaring heeft met dingen. Zo kan het zijn dat je een dagvaarding ergens voor hebt en je voor de rechter moet verschijnen. Je hebt dan een advocaat nodig die je kan helpen, maar ook kunt beschermen. Zo hebben ze meer ervaring op dit gebied en staan ze juridisch ook sterk. Op deze manier kan je geholpen worden en kan je eventueel strafvermindering krijgen. Daarnaast kan je ook kijken naar andere juridische personen die je goed kunnen helpen met eventuele problemen. Als je een bedrijf hebt zijn er vaak problemen die kunnen opduiken. Zo kan je bijvoorbeeld een probleem hebben met een andere zaak en kan je goed juridisch advies krijgen. Op deze manier weet je precies wat je moet doen en ook of je het volgens de wet doet. Daarnaast kan het handig zijn om natuurlijk een accountant te hebben en deze kan je ook goed helpen. Zo kijken ze naar je belasting en of je wel genoeg betaald, dit is van belang zodat je minder snel in de problemen kan komen met overheidsinstanties.

Curator

Als je bedrijf slecht loopt kan het ook zijn dat je jezelf failliet moet verklaren. Hierbij stop je met je bedrijf, maar moet je dit natuurlijk wel goed afronden. Via de rechter moet er worden gekeken of alles goed is gegaan. Daarvoor gebruikt een rechter een curator die alles kan controleren binnen je bedrijf. Hierbij wordt er gekeken naar je financiële status, maar ook naar andere dingen die van een hoog belang zijn. Zo moet het personeels probleem worden opgelost en moet er gekeken worden waarom het bedrijf slecht liep. En wordt er gekeken of er wellicht fraude is gepleegd en dit kan nare gevolgen met zich mee brengen als dit echt zo is. In het algemeen probeert de curator alles goed af te ronden zodat er later geen problemen komen.

 

Schuldeisers

Een curator moet er ook voor zorgen dat alle schuldeisers van je bedrijf worden betaald. Zo kan dit vaak gaan over duizenden euro’s en moet dit natuurlijk goed geregeld worden. Ook kun je kijken naar bijvoorbeeld de schuldeisers en hoeveel dit er zijn. Vaak blijft er geld over als je bedrijf stopt en wordt dit natuurlijk aan de schuldeisers betaald. Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat iedereen tevreden is en dat je geen problemen krijgt met deze schuldeisers. 

MEER TE WETEN KOMEN

austin-distel-wD1LRb9OeEo-unsplash

Verplichtingen

emil-kalibradov-K05Udh2LhFA-unsplash

faillissement

amy-hirschi-uwpo02K55zw-unsplash

procedures