acutor

Voorkom een faillissement door te besparen op vaste lasten

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de vaste lasten, zowel privé als zakelijk. Het gebruik van zonnepanelen helpt de energiekosten te verlagen, terwijl het vergelijken van verzekeringen bijdraagt aan het terugdringen van de premie die je iedere maand afdraagt. Wanneer heb jij je verzekeringen voor het laatst nagelopen? Er zijn verschillende manieren waarop je bijvoorbeeld autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Aangeraden wordt hierbij gebruik te maken van een online vergelijkingstool. De tool vertelt je op basis van je invoer binnen een minuut welke verzekeraar het beste aanbod doet. Kijk hierbij niet uitsluitend naar de premie van een autoverzekering, maar ook naar de dekking ervan. In dit artikel helpen we je op weg. 

Factoren die invloed hebben op de premie van een autoverzekering 
Autoverzekeringen vergelijken begint bij het invoeren van een aantal persoonlijke gegevens, welke bepalend zijn voor de hoogte van de premie. Denk bijvoorbeeld aan je geboortedatum, je woonplaats en je schadeverleden. Ook het aantal kilometers wat je jaarlijks met de auto rijdt heeft invloed op de premie die de verzekeringsmaatschappij bij je in rekening brengt. Datzelfde geldt voor het vermogen van de auto, uitgedrukt in het aantal kW, en de waarde ervan. In veel gevallen wordt bij de waarde van een auto uitgegaan van de cataloguswaarde. Na het vergelijken van de autoverzekeringen kun je deze doorgaans direct afsluiten vanuit een online tool. 

Dekking van een autoverzekering vergelijken 
Naast de reeds beschreven factoren, is de dekking van een autoverzekering grotendeels bepalend voor de kosten ervan. Onderscheid wordt gemaakt tussen een BA autoverzekering, een mini-omnium autoverzekering en een full-omnium autoverzekering. Maak je voor jezelf een inschatting welke dekking gewenst is. Heb je een relatief nieuwe auto met een hoge waarde? In dat geval wens je een uitgebreide dekking, om de kosten bij schade vergoed te krijgen. Gaat het om een ouder voertuig, welke je mogelijk ergens in de komende jaren voornemens bent te vervangen? In dat geval is het verstandig te kiezen voor een minder uitgebreide dekking; dit helpt je de premie laag te houden en daarmee te besparen op de vaste lasten. 

Omgevingsfactoren bij bepalen gewenste dekking 
Niet alleen de waarde van de auto en de mogelijk geplande vervanging ervan hebben invloed op de gewenste dekking. Denk ook aan omgevingsfactoren als de plek waar je deze parkeert: op eigen terrein, in een eigen garage of op een publieke parking? Het is bepalend voor het risico op diefstal en bijvoorbeeld schade door natuurkrachten.